Gävlar vad skönt att vara i just Gävle

Gävlebukten
Framme. Någonstans i Gävlebukten ska jag sova första natten som The Beachwalker. Froste har lånat ut sjöstugan nästan på havet. Men han är inte där själv så jag äter macka och te med hans föräldrar och snicksnackar lite samtidigt.

Det har varit en lång dag men jag är lättad äver att äntligen vara på rull. Det regnade så avfärden fick vänta lite då den måste ske utan tak.

Leijonparten av dagen Regn

Jag har även hunnit med att kolla på någon form av festival där Nanne Grönvall uppträdde. Det var folkligt och ansträngt på en och samma gång som det ofta är här i Sverige. Ska bli intressant att se om stämningen kommer att upplevas annorlunda annorländers senare under färden. Enda gången jag har fått stryk var av en norrman på Kos. Och jag gillar finnar utan att riktigt förstå varför. Vi får se hur det blir som självklarhetens fader skulle ha uttryckt det hela.

 

Nannefestivalen

Nu i början blir det mycket rapportering i loggen. Mycket som är nytt. Men när jag kommit in i Strandrutinerna ordentligt så hoppas jag kunna leverera mer hur jag tänker och undrar snarare än vad jag gör. Imorgon rullar jag mot den första stranden, Rullstrand. Det är ett ruulligt namn som jag ska fundera på några gånger under gångandet…

Tomas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *